KONTAKTA OSS

Har du frågor om No Worries-kortet ? Fyll gärna i dessa nedan så hjälper vi dig så fort vi kan.

Du kan även skicka ett e-post till kontakt@nowo.se för NOWO-relaterade frågor.

FRÅGOR OCH SVAR

Med ett No Worries-kort får du många fördelar som exempelvis Autospar och Sparbonus.

 • Upp till 60-dagars räntefri kredit & ingen årsavgift.
 • Du får Sparbonus på allt du sparar.

Varje gång du använder kortet sparar du till din framtid. Du får dessutom 0,5 % i Sparbonus på allt du sparar med No Worries-kortet . Läs mer om Sparåterbäring här

 • Masterpass by Mastercard.

Masterpass är en digital plånbok som gör det enkelt och säkert att handla på nätet. Masterpass sparar dina kort- och leveransuppgifter på en och samma plats. Du hittar mer information om Masterpasshär

 • Loyo Pay kompatibelt.

Loyo Pay är en digital plånbok som låter dig samla alla dina kundklubbar, presentkort och kreditkort i mobilen. Du får även dina erbjudanden och kuponger digitalt. Du hittar information om Loyo Payhär

 • Kivra kompatibelt

Kivra är din digitala brevlåda, du får ta del av din deklaration, fakturor och kreditupplysningar mobilt. Med Kivra kan du även betala fakturor, signera avtal och ta del av flera andra smarta funktioner. Du kan läsa mer om Kivrahär

 • Delbetalningsmöjlighet

Du kan välja att delbetala, det innebär att den totala summan kan delas upp på flera olika betalningstillfällen – något som kan vara ett alternativ i flera sammanhang.

Att kunna betala i sin egen takt gör det lättare att genomföra stora inköp, eftersom summan delas upp och du betalar av den successivt.

Beroende på storleken på köpesumman som delbetalas, avbetalningsperioden, med administrationsavgifter och ränta kan slutsumman variera. Det är därför viktigt att kolla upp detta innan köpet genomförs och jämföra de olika betalningsalternativen. Du hittar aktuella kreditvillkor i appen under menyvalet Profil/ Kreditvillkor.

Några av kriterierna som behöver vara uppfyllda är:

 • Har fast anställning
 • Är över 18 år
 • Inte har några betalningsanmärkningar
 • En smartphone med ett mobilt BankID

För att komplettera NOWO Autospar ger vi dig 0,5 % av det du sparar med No Worries-kortet i Sparbonus. Du får alltså en extra bonus till dig själv för att du tänker på din framtid. Bonusen utbetalas en gång per år och vi köper fondandelar för din räkning så att din Sparbonus kan växa och bli än mer pengar till din pension.


Din CVC-kod är en tresiffrig kod som du hittar på baksidan av ditt kort, till höger om signaturfältet. Koden efterfrågas ofta av säkerhetsskäl vid betalning på internet. För att vara säker på att du kan handla i butiker på nätet måste ditt kort vara aktiverad Mastercard Securecode.

Läs mer om Mastercard SecureCode här på Mastercards hemsida


Det finns olika lagar om öppet köp. Om öppet köp gäller där du har handlat kan du returnera dina varor hos den butik eller e-handel precis som vanligt.


Du kan följa alla dina transaktioner i appen men för att få reda på ditt saldo behöver dulogga in på Resurs Bank med ditt BankID via NOWO-appen.

Om du inte har tillgång till internet kan du alltid ringa för att få information från Resurs Bank på 0771 – 11 22 33.


Du erhåller ett kuvert med din PIN-kod. Genom att använda kortet tillsammans med din kod aktiveras kortet automatiskt vid första köpet.


Ja, du kan ansöka om ett extra kort hos vår samarbetspartner Resurs Bank. Ansökningen sker manuellt genom att du kontaktar Resurs Bank på 0771 11 22 33. Vi rekommenderar dock att du gör en egen personlig ansökan och därav ansöker om ett eget kort. 

Ansök om extrakort här


Börja med att kontrollera att chip och magnetremsan inte är skadade eller smutsiga.

I enstaka fall kan det vara butiken som har tekniska problem.

Om kortet inte fungerar efter upprepade försök kontaktar du Resurs Bank så skickar de ett nytt kort. Du kan ringa till deras kundtjänst på 0771-11 22 33.


Vi rekommenderar att du använder vårt kort eftersom det hjälper dig att spara inför framtiden.


Nej, i dagsläget utfärdas kortet bara till privatpersoner och inte till företag. Däremot är kortet perfekt för dig som har enskild firma eller är egenföretagare eftersom du kan ansöka om kortet som privatperson och samtidigt börja pensionsspara för dig själv vilket många egenföretagare missar att göra.


Det finns vissa kriterier för att du skall kunna godkännas av Resurs Bank som är kreditgivare och genomför kreditbedömningen.

Några av kriterierna som behöver vara uppfyllda är:

 • Har fast anställning
 •  Är över 18 år
 • Inte har några betalningsanmärkningar
 • En smartphone med ett mobilt BankID

Ja, för att höja din kreditgräns kan du göra en ansökan i appen som hanteras av Resurs Bank.


Du kan se din kreditgräns under din Profil i vår app eller direkt på Mina sidor på Resurs Bankshemsida


Ja. Om du anmält dig för kortet har du 14 dagars helt kostnadsfri ångerrätt, och även efter det kan du alltid säga upp avtalet.

Om din ångerrätt gått ut men du ändå vill säga upp avtalet är det heller inga problem. Du återbetalar din utestående kredit och eventuella kostnader som bokförts i samband med att du använt kortet hittills enligt bankens villkor.


Om du tappat bort ditt kort eller fått det stulet så bör du spärra kortet omedelbart. Detta gör du hos Resurs Bank.

Du kontaktar deras kundservice på 0771-11 22 33 för att spärra kortet och beställa ett nytt. Tänk på att alltid anmäla förlorat kort omgående!


I vår app kan du se alla dina transaktioner och utgifter.

Om du undrar hur mycket kredit du har kvar på ditt kort den här månaden, så är det bäst att logga in på Mina Sidor hos Resurs Bank som ger ut NOWO Mastercard. På dessa kan du enkelt se hur mycket med pengar du spenderat den här månaden.Mina Sidorhittar duhär.


Om du betalar fakturan inom tidsfristen upp till 60 dagar, tillkommer ingen ränta på dina köp.

Väljer du något av delbetalningsalternativen tillkommer det ränta och avgifter. Se aktuella kreditvillkorhär


Du får bekräftelsen omgående på mejl om din ansökan är beviljad. Därefter tar det 2-3 arbetsdagar tills du får ditt kort med posten.

2-3 arbetsdagar efter att du fått hem ditt kort får du sedan hem din kod med posten. Kort och kod kommer vid olika tidpunkter för att maximera din säkerhet.


Alla belopp upp till 200 kronor. Du kan blippa även större belopp men då kommer du bli ombedd att knappa in din kod.


Tjänsten innebär att du kan betala utan att behöva slå din PIN-kod när du gör köp under 200 kronor. Chippet i ditt kort är försett med en sändare som gör att du bara behöver hålla kortet intill terminalen för att köpet ska gå igenom. Snabbt och tryggt!


KONTAKTA OSS DIREKT

BLANKETTER

Här hittar du blanketter och nödvändig information.

Ansök om extrakort här

Allmänna villkor

No Worries-kortet produktvillkor (SEKKI)